Mandelbløtkake

Sukkerbrød som fint kan gjøres både glutenfri og sukkerfri

6 eggehviter 
1 1/2 dl sukker (evt sukrin)
200 gram malte mandler 
4 ss mel (evt glutenfri lys melblanding )
6 eggeplommer 

Sett ovnen på 160 grader. Pisk marengs stiv av eggehviter og sukrin. Pass på å ikke få en dråpe eggeplomme med. 

Lemon curd 
Jeg synes det er veldig godt med lemon curd sammen med krem mellom lagene i kaken. 

4 eggeplommer 
100 gram sukrin 
1 ts vaniljesukker 
saft av 4 sitroner eller sitronsaft ca 1,5 dl 
80 gram smør 

Gul krem 

Alt kokes forsiktig 5-10 minutter til det tykkner. Rør godt med visp så det ikke klumper seg. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tips: Del smøret i terninger og ta litt om gangen.  

Fyll 

5 dl kremfløte 
2 ss sukrin 
Lemoncurd 
Smeltet sjokolade 
Banan 
Pynt med bringebær og blåbær

Posts created 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top