Festkake

 

Kakebunn 

6 eggehviter (ta vare på eggeplommene)
300 gram sukker
150 gram mandler
2 ss hvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

Stivpisk eggehviter og sukker. Mal mandlene og bland dem med vaniljesukker og bakepulver. Bland forsiktig alt sammen med hånd. Røren deles i to og helles ut på to langpanner. Eventuelt helles røren i en langpanne og da deles den i to etter steking.

Stekes ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl helt.
Lemon curd

6 eggeplommer
150 gram sukker
1 ts vaniljesukker
saft av 4 sitroner
100 gram smør

Alt kokes forsiktig 5-10 minutter til det tykkner. Rør godt med visp så det ikke klumper seg. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tips: Del smøret i terninger og ta litt om gangen.

Smeltet sjokolade

3 pl kokesjokolade
100 gram smør

Pynt til kaken: 

2 kremfløte
3 stk Bananer (ett lag)
2/4 pk Jordbær
1/4 pk Blå druer
2 stk Kiwi
1 pk Blåbær

Pynting av kaken:

1. Legg den ene delen på et fat
2. Hel over halvparten av sjokoladen du har smeltet
3. Kutt opp banan i biter og fordel over
4. Dekk bananene med en blanding av lemon curd og krem. Smak til hvor syrlig du ønsker kremen.
5. Legg på den andre kakehalvparten over
6. Hel over resten av sjokoladen
7. Kan gjerne ha et lag med banan til om ønskelig
8. Bland mer lemon curd og krem og legg over bananene.
9. Pisk vanlig kremfløte. Sprøyt ut krem på kantene og lag skrå rutenett på toppen
10. Pynt rutenettet med frisk frukt. Kiwi, druer, jordbær, blåbær

 

Posts created 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top