Boller

Beste bolledeigen som kan benyttes som grunndeig til de fleste søte bakverk.

200g  smør
5dl   melk
50g   gjær
200g  sukker
2     egg
2ts   kardemomme
1 kg  hvetemel

 

1. Mål opp sukker og legg oppi gjør slik at den etterhvert løser seg opp i gjæren.
2. Smelt smøret i en stor kjele
3. Hel melken i smøret og varmes til 37 grader
4. Hel oppi sukker og gjærblanding
5. Rør inn kardemomme
6. Visp to egg i en skål for seg før du heller det oppi blandingen
7. Det gjenstår kun hvetemelet. Rør og helt godt.
8. Heves i 30-45 minutter

Deigen holder til ca 30 boller og stekes på 225 grader i ca 10 minutter.

 

Posts created 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top