Pavlova i langpanne

6 eggehviter
300 gram sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

Slik gjør du
1. Sett ovnen til 180 grader.
2. Bland alt sammen. pisk til tykk, blank og stiv marengs.
3. Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen. La gjerne den ytterste kanten være litt høyere enn midtpartiet.
4. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 t. Den skal bli sprø på utsiden og være myk inni.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

Vaniljekrem:
1. Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret
2. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene over i melken og kok melken sakte opp.
3. Bland resten av sukkeret sammen med mel og maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri.
4. Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping. Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping (viktig for å unngå klumper) til kremen blir tykk og blank. Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen bør den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen. Avkjøl .
5. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs dem opp i 3 ss kokende vann. Visp opp vaniljekremen og rør inn gelatinen. Pisk fløten til krem og vend den inn i vaniljekremen. La vaniljekremen stå kjølig en stund.

Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær
1. Løft pavlovaen forsiktig over på et passende fat og dra av bakepapiret.
2. Bre vaniljekremen utover pavlovaen og fyll på med friske bær.

Den kan oppbevares et par timer i kjøleskapet, men bør helst serveres ganske så umiddelbart.

Posts created 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top