Gulrotkake langpanne

Dette trenger du:
•       7 dl hvetemel
•       2 ss bakepulver
•       1 1/2 ts natron
•       3 1/2-4 dl brunt sukker
•       1 ss kanel
•       6 egg
•       1 ts salt
•       4 dl solsikkeolje eller rapsolje
•       12 dl finrevet gulrot
Krem:
•       250 g myk kremost, naturell
•       250 g mykt usaltet smør
•       500 g melis
•       evt. frø fra en vaniljestang
?

Slik gjør du:
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett egg,olje, revne gulrøtter
Bland sammen til en glatt røre.
Ikke rør for lenge, da blir kaken tung og seig.

Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 180oC i 30-35 minutter.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover kaken.

Ost og smør til glasur bør være romtemperert.
Rør osten til en glatt krem sammen med melis og vaniljefrø.
Tilsett mykt smør i små klatter.
Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg fordi den inneholder mye fett.

Bre kremen over den avkjølte kaken.

Sett kaldt et par timer slik at kremen stivner.
Kaken kan med fordel lages et par dager før den skal serveres

Posts created 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top