Jeg har fått mer og mer sansen for å ikke lage for store kaker.
Dette er supergod kake som passer i en springform på 16 cm. Ved å lage små kaker får en ofte også høyere kaker ;D
Ingredienser til sukkerbrød:
3 egg
90 g sukker
90 g hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts bakepulver
Ta ut eggene fra kjøleskapet, de skal helst være romtempererte. Sett stekovnen på 160 grader og varm opp sukkeret litt på et bakepapir i ovnen. Varmes til det nesten karamelliseres. Visp egg og sukker i kjøkkenmaskin til en stiv eggedosis. Sikt inn det tørre.
Stekes på 160 grader i 45 minutter og avkjøl kaken før en skjæres opp. Et tips er å ha den litt i fryseren før du skjærer i den.
Forslag til montering:
Del kaken i 3 deler. Første lokk dynkes med litt appelsinjuice. Ha på vaniljekrem og banan. Lokk 2 dynkes også med appelsinjuice før en har på krem og rørte jordbær. Ta på topplokket og også den dynkes litt med appelsinjuice.
Trekk hele kaken med krem og sett den kaldt mens du kjevler ut marsipanlokket. Tips for å få marsipanlokket pent er å lage den veldig stort. Når marsipanlokket legges på kaken holdes lokket sidene 70 grader ut mens du jobber deg nedover