Mandelbløtkake

Sukkerbrød som fint kan gjøres både glutenfri og sukkerfri

6 eggehviter 
1 1/2 dl sukker (evt sukrin)
200 gram malte mandler 
4 ss mel (evt glutenfri lys melblanding )
6 eggeplommer 

Sett ovnen på 160 grader. Pisk marengs stiv av eggehviter og sukrin. Pass på å ikke få en dråpe eggeplomme med. 

Lemon curd 
Jeg synes det er veldig godt med lemon curd sammen med krem mellom lagene i kaken. 

4 eggeplommer 
100 gram sukrin 
1 ts vaniljesukker 
saft av 4 sitroner eller sitronsaft ca 1,5 dl 
80 gram smør 

Gul krem 

Alt kokes forsiktig 5-10 minutter til det tykkner. Rør godt med visp så det ikke klumper seg. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tips: Del smøret i terninger og ta litt om gangen.  

Fyll 

5 dl kremfløte 
2 ss sukrin 
Lemoncurd 
Smeltet sjokolade 
Banan 
Pynt med bringebær og blåbær

Posts created 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top